sexta-feira, 14 de outubro de 2011Galleri Ocampo - Claesgatan 8 (inne på Mitt Möllan)

Utställningen Futuro Primitivo består av bilder från den 12e boken från den portugisiska föreningen Chili Com Carne och är ett samarbete mellan alla föreningens medlemmar. Serietecknare, illustratörer och collagekonstnärer har tillsammans gjort stafettserier på ett dystopiskt/ postapokalyptiskt tema: Den primitiva framtid som vi ständigt rör oss emot, det som kommer efter att det vi har nu brakat samman.
Serierna i boken är skapade av flera olika tecknare som gjort varsin strip som tillsammans bildar en historia. De portugisiska tecknarna i Chili Com Carne har fått sällskap av serieskapare från de städer där utställningen också visas. Från Malmö deltar Mattias Elftorp och Sofia Lindh. Efter att utställningen visats på den internationella seriefestivalen i Beja gick den vidare till CRACK!-festivalen i Rom, Helsinki seriefestival och nu kommer den till I Seriernas Värld i Malmö. Den kommer också att visas i USA och Brasilien.

Utställningen har ett soundtrack (från You Are Not Stealing Records) som
Utställningen arrangeras i Sverige av Wormgod: wormgod.netOm Chili Com Carne
Föreningen Chili Com Carne är en ickekommersiell organisation av och för för unga konstnärer. Den bygger på medlemmarnas fria och spontana samarbeten. Sedan Chili Com Carne grundades 1995 har vi hjälpt och utvecklat en serie konstevenemang, som att organisera utställningar och publikationer. Vi främjar konstnärernas oberoende när det gäller den mångfald i form och innehåll som formar den samtida kultur- och konstscenen. Sedan 2000 arbetar CCC framförallt med utgivning av sina medlemmars verk i kollektiva eller individuella böcker och fanzines. CCC publicerar litteratur, serier, illustrationer och essäer och stödjer medlemmarnas andra redaktionella projekt genom promotion och distribution samt stödjer ett DIY etos och patos. Hemsida: chilicomcarne.com

Sem comentários: